Отборът на Челси обмисля възможността да привлече нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро през лятото. Аржентинският национал има договор с тима на „гражданите“ само до края на сезона и към момента изглежда, че е по-вероятно да си тръгне от „Етихад“.

Наскоро стана ясно, че от Барселона вече са се свързали с представителите на 32-годишния футболист. „Каталунците“ искат да направят ударно дуо в предни позиции между него и Лионел Меси. Френският шампион Пари Сен Жермен също следи ситуацията.

Според „Daily Mail“ обаче, от Челси имат желание да привлекат нов централен нападател през лятото и са спрели именно на Агуро. След пристигането на Томас Тухел лондончани се представят изключително стабилно и се очаква следващия сезон да участват в борбата за титлата. Те демонстрират блестяща игра в защита и са допуснали общо два гола в последните си 13 мача.

В нападение обаче „сините“ имат известни проблеми. Тимо Вернер и Кай Хавертц не успяха да се адаптират бързо към Висшата лига, а Тами Ейбрахам също не е на нужното ниво. Затова Тухел иска да може да разчита на доказан голмайстор и Агуеро е един от вариантите. Освен това за него няма да се плаща трансферна сума.

Изданието пише още, че самият аржентинец няма нищо против да остане във Висшата лига, дори и, ако заиграе за пряк конкурент на Манчестър Сити в битката за титлата.