Новият треньор на Барселона Шави Ернандес иска да доведе Саул Нигес на „Камп Ноу“, след като Атлетико Мадрид обмисля да си го върне от Челси. Според „El Chiringuito“ завърналият се в Барса Шави иска да подсили халфовата си линия и 26-годишният Саул ще бъде на разположение през януари, ако наемът му в Челси бъде прекратен предсрочно.

Испанският национал напусна Атлетико, за да се присъедини към „сините“ в последния ден от летния трансферен прозорец под наем, но до момента престоят в западен Лондон не е нищо друго освен катастрофален.

Челси плати 4,3 милиона паунда, за да подпише със Саул под наем, с опцията да направи трансферът постоянен в края на сезона за сумата от 35 милиона паунда. Той обаче стартира само веднъж във Висшата лига досега и бе заменен на полувремето при победата с 3:0 срещу Астън Вила. Оттогава той изигра само две минути в лигата, като влезе в самия край при победата на „сините“ с 3:0 над Нюкасъл миналия месец.

Саул остана на скамейка за седем мача в първенството за Челси, като дори Рубен Лофтъс-Чийк и Рос Баркли са сред използваните от мениджъра Томас Тухел играчи.

Смята се, че Барса желае да вземе Саул под наем през януари и информациите сочат, че Челси няма да го задържи и може да го върне на Атлетико. Основната пречка за подобен развой би било нежеланието на ръководството на испанските шампиони да подсилят директен съперник по средата на сезона.