Отборът на Челси се отказва от преследването на централния защитник на Лестър Сити Уесли Фофана, след като третата им оферта беше отхвърлена от „лисиците“. „The Sun“ разкрива, че последното предложение на Челси е било в размер на 60 милиона плюс 10 милиона паунда в бонусите.

Шефовете на лондончани смятат, че от Лестър са се намесели, за да спрат Фофана от мечтания му трансфер, след като поставиха цена от 85 милиона на своя защитник. „Сините“ вярват, че това е твърде висока сума за 21-годишния французин. Той също така пропусна половината от миналия сезон заради контузия в крака и е изиграл по-малко от 40 мача във Висшата лига.

Сега се очаква на „Стамфорд Бридж“ да насочат вниманието си другаде, въпреки че мениджърът на „сините“ Томас Тухел отчаяно иска клубът да подпише с Фофана.

В последните дни се заговори, че Челси може да се опита да привлече капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър. Според Фабрицио Романо такива разговори обаче изобщо не са водени между двата клуба и английският национал, който все още е със статута на най-скъпия защитник в света, ще се бори за мястото си в състава на Ерик тен Хаг. Адам Уебстър от Брайтън също е сред възможните кандидати.