Челси е изключил възможността да привлече защитника на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър. 30-годишният английски национал може да напусне „Олд Трафорд“ това лято, след като беше лишен от капитанската лента. Бранителят също отбеляза серозен спад в игровото си време миналия сезон под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг.

Преди няколко дни се писа, че Челси се интересува Магуайър, след като Уесли Фофана получи сериозна контузия. Бившият бранител на Лестър Сити претърпя операция на кръстни връзки и ще отсъства до края на годината.

Това изглежда е принудило „сините“ да потърсят негов заместник на пазара. Новият мениджър на лондончани - Маурисио Почетино, обаче няма да интерес към Магуайър, предаде The Guardian. Изданието твърди, че Челси би предпочел да привлече футболиста на Кристъл Палас - Марк Гуехи.

Англичанинът е бивш възпитаник на академията на „сините“, но напусна клуба в посока „Селхърст Парк“ преди две години, след като игра под наем в Чемпиъншип със Суонзи Сити. Предполага се, че Палас може да е готов да продаде защитника, стига да направи „значителна печалба“ на тези 18 милиона паунда, които похарчи за него през 2021-а година.

23-годишният футболист се превърна в един от топ защитниците на Висшата лига след пристигането си на „Селхърст Парк“ и се бори за място в английския национален отбор на Гарет Саутгейт за Европейското първенство догодина.

Челси вече  продаде Калиду Кулибали, но Почетино все още може да избира между Тиаго Силва, Беноа Бадиашиле, Леви Колуил и Трево Чалоба за отбраната на тима.