Отборът на Челси ще се опита да привлече крилото на Байерн Мюнхен Серж Гнабри, след като звездата на Лийдс Рафиня реши да се присъедини към Барселона вместо към лондончани, съобщава „The Telegraph“.

„Сините“ искат да се подсилят с нови крила през лятото. Мениджърът Томас Тухел имаше интерес и към Усман Дембеле, който обаче се разбра за нов договор с „каталунците“. По този начин от „Стамфорд Бридж“ ще насочат вниманието си към Гнабри.

Английският национал Рахийм Стърлинг също ще се присъедини към Челси, след като Челси се разбра с Манчестър Сити за трансфера на английския национал.

В същото време Хаким Зиеш вероятно ще напусне в посока Милан, така че идеята за привличането на флангови играч става все по-голям приоритет за новия собственик на „сините“ Тод Боели. 26-годишният Гнабри има само една година до края на договора си и е свързван с изпода на „Алианц Арена“. Сред кандидатите за подписа му са още Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и бившият клуб на германския национал Арсенал.

Гнабри вкара общо 17 гола през миналия сезон. Смята се обаче, че германецът не е отворен към идеята за трансфер в Челси, което може да направи сделката сложно постижима. В английската преса се споменава, че от Байерн ще поискат сума от порядъка на 45 милиона паунда за фланговия играч.