Европейският шампион Челси е осъществил контакт с Милан относно наличността на левия краен бранител Тео Ернандес. Според „Tuttosport“ от „Сан Сиро“ са поставили цена на французина от 50 милиона лири.

Мениджърът на лондончани иска да подсили защитата си заради след контузията на Бен Чилуел до края на сезона, а в същото време Маркос Алонсо не е достатъчно убедителен.

Изданието съобщава, че от Челси са отправили запитване към Милан относно възможността да привлекат Ернандес през януари. „Росонерите“ обаче са отговорили, че нямат никакво желание да се разделят с един от най-добрите си играчи. Бранителят има договор до 2024 година, а в момента преговаря за удължаването му до 2026 година.

В Челси имат добри отношения с Милан, като италианците в последно време привлякоха Оливие Жиру, Фикайо Томори и Тимуе Бакайоко. „Росонерите“ търсят централен защитник за заместник на Симон Кяер, който е с тежка контузия. Един от вариантите е именно бранителят на „сините“ Андреас Кристенсен, чийто договор изтича в края на сезона.