Ръководството на Челси опита да намери всевъзможни „пробойни” в контракта на Маурицио Сари с Наполи, за да избегне плащането на компенсация, ала в крайна сметка преведе 5 милиона евро на неаполитанци. По информация на италианските медии специалистът вече е напълно свободен да парафира със „сините”.

Сагата се проточи със седмици наред, като макар Наполи да обяви Карло Анчелоти за новия си треньор и да уволни Сари, договорът на последния продължи да бъде в сила съгласно разпоредбите в италианския футбол. Лондончани много бързо договориха условията си със Сари, но не така стояха нещата при разговорите с клубния президент на Наполи – Аурелио Де Лаурентис.

Именно конфликт между филмовия продуцент и бъдещият наставник на Челси доведе до раздялата, при която Де Лаурентис прояви характерното си твърдоглавие и в крайна сметка получи исканата сума т 5 милиона евро.

Очаква се през тази седмица Сари да парафира 3-годишен контракт с англичаните, за които предстоят следващите тежки разговори,  а именно – по прекратяване контракта на настоящия мениджър Антонио Конте. Докато раздялата не стане факт, „сините” няма да обявят официално пристигането на Сари.

Още по темата:

Вместо компенсация от Челси Конте получава... призовка

Сари лети за Лондон и подписва с Челси