Отборът на Челси се е договорил за личните условия с френския защитник Уесли Фофана, но трансферът може да бъде блокиран от тима на Лестър Сити. „Daily Mail“ съобщава, че 21-годишният бранител ще получава около 200 000 паунда на седмица на „Стамфорд Бридж“, ако двата клуба успеят да се споразумеят за трансфера.

Изданието твърди, че до този момент „лисиците“ са отхвърлили две оферти от Челси за Фофана на стойност от 60 и 65 милиона паунда, но Лестър оценява своя играч на около 80 милиона паунда. Именно заради поставената сума от „Кинг Пауър Стейдиъм“ се надяват, че лондончани ще се откажат от привличането на французина.  

Фофана се присъедини към Лестър от Сент Етиен през октомври 2020 година и записа 51 мача във всички турнири за клуба, като им помогна да достигнат до полуфиналите на Лига на конференциите миналия сезон. Той подписа и удължаване на договора си през март, който го обвърза с Лестър до 2027 година, поставяйки шампионите от 2016 година в силна позиция при преговорите.

Челси търси да подсили защитата си, след като загуби Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен през лятото. Централните защитници се присъединиха съответно към Реал Мадрид и Барселона със свободни трансфери, докато Калиду Кулибали беше привлечен като тенех заместник от Наполи за 34 милиона паунда.