Челси подготвя оферта за полузащитника на Брайтън - Мойсес Кайседо, твърди The Guardian. „Сините“ имаха силен интерес към световния шампион с Аржентина – Енцо Фернандес, но срещнаха сериозна съпротива в лицето на клуба му Бенфика, който поиска да бъде платена пълната клауза на халфа от 120 милиона евро.

Това е отказало лондончани, пише пък журналистът на Sky Sports Флориан Платенбърг. Тъй като Н’Голо Канте продължава да бъде извън игра заради дълготрайна контузия на подколянното сухожилие и несигурността около бъдещето на Жоржиньо, The Guardian съобщава, че мениджърът на Челси - Греъм Потър, иска задължително да вземе полузащитник през януари.

Целта сега е Кайседо, който обаче е и основна трансферна цел на Ливърпул. В Брайтън обаче ще искат да задържи еквадорския национал на когото са поставили цена от около 60 милиона евро, а договорът му е до лятото на 2025-а година.

„В Челси са големи почитатели на Кайседо, който беше трениран от Потър в Брайтън, и клубът подготвя оферта за еквадорецът“, пише изданието.

„Чайките“ продължават с отличните си изяви под ръководството на Роберто Де Дзерби след напускането на Потър. Южняците гонят европейско участие и ще се стремят да не изпускат никого от основните си играчи да напусне през януари.