Челси обмисля да отправи оферта от 30 милиона британски лири за крайния защитник на Барселона Сержиньо Дест, твърди „Daily Express“. Лондончани се стремят да подсилят защитата си през януари, но изгледа по-вероятно това да се случи през лятото. Барселона на свой ред иска капитанът на „сините“ Сезар Аспиликуета, чийто договор с Челси изтича в края на сезона.

21-годишният американски национал Дест е харесван на „Стамфорд Бридж“ заради неговата гъвкавост да играе и по двата фланга на защитата. Тъй като в момента Бен Чилуел ще отсъства няколко месеца заради увреждане на кръстните връзки, единствената опция пред Челси в лявата част на отбраната е 30-годишният Маркос Алонсо.

Дест, който се присъедини към Барселона от Аякс през 2020 година, записа 41 участия миналата година, но завръщането на Дани Алвеш на „Камп  Ноу“ следващия месец ще постави позицията му под заплаха, а американецът също претърпя и спад във формата си напоследък.

Байерн Мюнхен също се интересува от Дест и изглежда, че Челси ще трябва да изчака до следващото лято, за да го привлече, особено, след като роденият в Нидерландия защитник има договор с „каталунците“ до лятото на 2025 година.

Въпреки това Барселона може да бъде принуден да продаде някои играчи през януари, тъй като е близо до привличането на Феран Торес от Манчестър Сити.