Челси ще активира в следващите 24 часа освобождаващата клауза в договора на Ян Облак с Атлетико Мадрид, твърди „beIN SPORTS“.

Според информацията, основна приоритетна цел на Челси е бил Джордан Пикфорд от Евертън, но „карамелите“ са поискали 65 милиона евро за английския национал, което е отказало лондонския клуб от намеренията им да го привлекат.

Именно заради това от Челси са се насочили към Ян Облак и се очаква в следващите 24 часа да активират освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор. Тя е в размер на 100 милиона евро.

Очаква се Челси да предприеме конкретни стъпки по привличането на Облак в следващите часове и да се опита да финализира неговото привличане до края на вторник.

Настоящият договор на Ян Облак с Атлетико Мадрид е до лятото на 2021 година.

Облак записа само 45 минути в контролата срещу Арсенал, след което пропусна контролите срещу Пари Сен Жермен и Щутгарт заради контузия.

Тибо Куртоа обяви, че няма намерение да играе повече за Челси и лондонският клуб е принуден да намери негов заместник преди началото на новия сезон и затварянето на трансферния пазар, което ще стане факт на 9 август.

Другите два варианта за нов вратар на Челси са Джанлуиджи Донарума от Милан и Джак Бътланд от Стоук Сити.