Челси обмисля да прекрати договора на Денис Закария само два месеца след пристигането му под наем от Ювентус. Полузащитникът все още не е записал нито едно участие за тима от западен Лондон, откакто подписа в последния ден от летния трансферен прозорец. 25-годишният Закария беше привлечен от бившия мениджър на „сините“ Томас Тухел, а след идването на Греъм Потър ситуацията му не се промени.

Бившият мениджър на Брайтън не смята да разчита на Закария, който попадна за първи път в групата на лондончани под ръководството на Потъри беше на пейката при победата над Милан в Шампионската лига във вторник.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Според „90min“, Челси вече се обмисля как да се отърве от Закария през януари, тъй като той не фигурира в плановете на Потър занапред. Наставникът на „сините“ предпочита да използва Матео Ковачич и Жоржиньо, като дори и младият Конър Галахър е пред швейцареца в йерархията в отбора.

Ако Закария бъде пратен обратно в Торино през януари, ще му бъде позволено да се присъедини към друга тим под наем. Правилата на ФИФА обаче постановяват, че един играч може да играе само за два отбора в един и същи сезон в европейските клубни турнири, което означава, че бъдещ негов трансфер под наем ще го ограничи да играе само в местното първенство. Швейцарският национал записа две участия за Ювентус в началото на този сезон, изигравайки пълните 90 минути при домакинската победа с 3:0 срещу Сасуоло.

Изданието допълва, че Челси ще се опита да се раздели и с Хаким Зиех след отварянето на януарския трансферен прозорец. Мароканският национал имаше периферна роля при бившия мениджър Томас Тухел, а сега също се бори за повече игрови минути при Потър. Източници до клуба са потвърдили, че той ще бъде свободен да напусне клуба през януари. През лятото интерес към него имаха Аякс и Милан.