Челси официално обяви привличането на защитника Аксел Дисаси от Монако. Новата тежка контузия на Уесли Фофана принуди „сините“ да се обърнат към пазара, което доведе до закупуването на 25-годишния французин за сумата от 45 милиона евро.

Дисаси подписа договор с тима от „Стамфорд Бридж“ до лятото на 2029-а година. Французинът бе свързван по-рано през лятото с трансфери в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, но избра да премине в Челси.

Той направи своя дебют за Франция на Световното първенство миналата година, като вече натрупа четири мача за „петлите“.

Централният защитник, който има 130 мача в кариерата си в Лига 1, също може да играе и на десния бек при необходимост.

„Това е нещо, което чаках. Много съм щастлив да бъде тук, в този голям клуб. Наистина съм горд, че мога да бъда част от това прекрасно семейство и се надявам да постигна големи неща тук, да спечеля трофеи. Ще направя всичко възможно, за да постигна целите си, а аз съм много амбициозен. Нямам търпение да усетя и енергията на публиката. Тоав е един много добър стадион, типичен английски, където можеш да усетиш близостта на феновете. Пламенността на привържениците във Висшата лига, атмосферата, високото темпо в мачовете е нещо, което ме вълнува”, заяви Дисаси пред сайта на клуба. 

По този начин бранителят се превърна в петото ново попълнение на Челси през това лято след привличането на Кристофър Нкунку, Лесли Угочукву, Николас Джаксън и Анхело Габриел.