Ювентус иска най-малко 80 милиона евро за своя нападател Душан Влахович, но Gazzetta dello Sport твърди, че Челси е предложил на „бианконерите“ да изберат между петима играчи в опит да направят размяна. 

Съобщава се, че Ювентус се нуждае от повече от 100 милиона евро, за да балансира финансите си през лятото, тъй като трябва да няма да има приходи от Шампионската лига през новия сезон.

Влахович е един от основните играчи на торинци, а Челси вече са обсъдили евентуален трансфер на сръбския нападател на среща с директора на Ювентус Джовани Мана през уикенда. Байерн Мюнхен също следи отблизо 23-годишния футболист.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Според Gazzetta, Мана е докладвал на треньора Масимилиано Алегри в понеделник, че Челси е готов да включи един или повече играчи в сделката за Влахович. Съобщава се, че „сините“ са готови да включат Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк, Трево Чалоба, Ромелу Лукаку и Калиду Кулибали, но Ювентус се надява да получи пари в брой за Влахович.

В същото време други клубове от Серия А вече са се насочили към всички тези петима играчи на лондончани. Милан преговаря с Пулишич и Лофтъс-Чийк, докато Интер следи Чалоба, Лукаку и Кулибали. Белгийският нападател е под наем на „Джузепе Меац“ и „нерадзурите“ искат да удължат престоя му в клуба и през следващия сезон.

Кулибали пък вече отхвърли трансфер в Ювентус миналото лято, като се съгласи да се присъедини към Челси от уважение към феновете на Наполи.