Челси е готов да подновени преговорите с Мейсън Маунт за нов договор, след като настоящият му такъв изтича след края на следващия сезон. Полузащитникът е свързван с други отбори от Висшата лига, сред които Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити. 24-годишният футболист се завърна в игра за лондончани в сряда, влизайки от резервната скамейка при поражението с 0:2 от Реал Мадрид в първи ¼-финал от Шампионската лига, след като беше извън игра заради контузия в таза.

Сега от Челси са готови да поднови преговорите с Маунт в опит да убедят английския национал да обвърже бъдещето си с клуба от „Стамфорд Бридж“. ESPN твърди, че това ще бъде последният опит на „сините“ да задържат своя юноша.

Твърди се, че Маунт иска заплата от 250 000 паунда на седмица, колкото получава другата английска звезда в тима - Рийс Джеймс, след като той подписа нов шестгодишен договор миналия септември. Въпреки това, Челси и Маунт все още не са постигнали споразумение и клубът ще се опита да спечели от него през лятото, ако той не преподпише договора си.