Челси ще повиши офертата си за халфа на Монако Тиему Бакайоко на 43 милиона паунда. Освен това в сделката между двата клуба е много вероятно да бъде включен и нападателя Миши Батшуай, който ще се завърне в Лига 1, съобщава „Telegraph“.

Очакванията са 22-годишният Бакайоко да се превърне в едно от първите попълнения на мениджъра Антонио Конте за новия сезон.

Според информацията, от Челси ще отправят новата оферта за Бакайоко през следващата седмица, когато се очаква нова серия от преговори между двата клуба.

Тиему Бакайоко вече се е договорил за личните си условия с Челси и ако премине на „Стамфорд Бридж“, ще получава заплата от 200 хиляди паунда на седмица.

Челси не крие своя интерес и към съотборника на Бакайойо – Тома Лемар, но лондончани смятат, че трудно ще убедят Монако да продаде и двамата им футболисти, а 22-годишният полузащитник е приоритетна цел на Антонио Конте.

Батшуай се превърна в герой за Челси, след като вкара победния гол при гостуването на Уест Бромич, с което лондончани си осигуриха шампионската титла във Висшата лига.

Белгийският нападател е малко вероятно да остане на „Стамфорд Бридж“ и през следващия сезон. Той по всяка вероятност или ще бъде продаден, или ще бъде изпратен под наем в друг отбор.

Евертън се съгласи да продаде Лукаку на Челси

През март т.г за първи път се заговори за интерес на Челси към Бакайоко, като споменаваната тогава сума беше 38 милиона евро. С одобрен бюджет от 233 милиона евро за трансфери сега лондончани могат да си позволят повече щедрост.

Конте разполага с 233 милиона за трансфери

През този сезон 22-годишният Бакайоко изигра 50 мача за монегаските във всички турнири и стана шампион на Франция. Той вкара 3 гола, направи 1 асистенция и привлече вниманието към себе си със силните игри в Шампионска лига.

Санчес - приоритет номер 1 на Конте