Отборът на Челси не мисли да спира с трансферите дотук. След като "сините" привлякоха Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг, а и са на път да си осигурят услугите на Кай Хавертц от Байер Леверкузен, то лондончани ще погледнат и към подсилване на защитита.

Според "Daily Telegraph" скаутите на Челси са наблюдавали защитника на Атлетико Мадрид Хосе Хименес. 25-годишният централен бранител, който е основна част от тима на "дюшекчиите", се утвърди като един от най-добрите защитници в последните години.

Той играе в Мадрид от 2013 година, когато бе закупен, за по-малко от един милион, от уругвайския Данибио. Цената му обаче се вдигна многократно оттогава и сега е оценяван на 56 милиона евро.

През този сезон той е взел участие в 26 мача на "рохибланкос" във всички турнири, като на сметката си има една асистенция.

Старши треньорът на испанския тим Диего Симеоне трудно би се разделил с един от стълбовете си в отбрана и затова към момент подобна сделка изглежда трудно постижима. Хименес има договор с тима до лятото на 2023 година.