Отборът на Челси обмисля да привлече двама централни защитници и е насочил поглед към Жул Кунде от Севиля и звездата на Ювентус Матйс де Лихт, тъй като „сините“ се стремят да обновят своята отбрана.

В момента лондончани разполагат с Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен и Тиаго Силва, но и тримата имат договори само до края на сезона. Европейските шампиони водят преговори с германеца и датчанина за тяхното подновяване, но за момента разговорите не вървят толкова гладко.

По тази причина от Челси вече се подготвят, в случай че двамата или дори тримата със Силва си тръгнат през идното лято. „Сините“ имаха сериозен интерес към Кунде през летния трансферен прозорец, но така и не успяха да се разберат със Севиля за цената на френския национал.

Сега обаче „Eurosport“ твърди, че лондончани са готови отново да атакуват Кунде, а ще се опитат да привлекат и Де Лихт. Според информацията Пау Торес от Виляреал също е обсъждан като вариант за нов централен бранител.

През лятото „андалусийци“ искаха от Челси около 80 милиона евро за Кунде, докато Де Лихт има клауза за откупуване на стойност от 150 милиона евро, която става активна след края на настоящия сезон.