Отборът на Челси подготвя трета оферта за защитника на Лестър Сити Уесли Фофана, въпреки че вече в тима са набелязали и има други цели за подсилване на отбраната, ако не успеят с привличането на французина.

„Лисиците“ вече отхвърлеха две предложения за 21-годишния бранител на стойност от 63 и 70 милиона паунда. Сега „Sky Sports“ съобщава, че нито една не е била близка до поставената от Лестър цена. От „Кинг Пауър Стейдиъм“ не искат да продават Фофана и са уверени, че ще го задържат, след като той подписа нов договор през март за още пет години.

Тази решимост обаче вероятно ще бъде тествана от Челси по-късно тази седмица, които подготвят трета оферта за бранителя. Смята се, че от Лестър искат поне 85 милиона за своя играч.

Въпреки че привлякоха Калиду Кулибали от Наполи, мениджърът на лондончани Томас Тухел иска още един централен защитник след напускането на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Както е известно, „сините“ искаха Нейтън Аке, който остана в Манчестър Сити, а Жул Кунде премина в Барселона от Севиля.