Отборът на Челси не се отказва в преследването си на защитника на Севиля Жул Кунде, съобщава „Marca“. Европейският и световен клубен шампион беше близо до привличането на французина миналото лято, но андалусийци отказаха да продадат бранителя на по-ниска от исканата от тях цена.

Сега обаче се твърди, че лондончани подготвят нова оферта в опит да подпишат с играча това лято, тъй като се готвят да направят много промени в защитата си след края на този сезон. Както е известно, договорът на Антонио Рюдигер изтича през лятото и тепърва ще се водят нови преговори за неговото подновяване, като мнозина очакват времето му в западен Лондон е към своя край. Същата е ситуацията още с Андреас Кристенсен и капитана Сесар Сакпиликуеата.

Смята се, че Кунде е възприеман като човека, който да замени Рюдигер, какъвто беше случаят и миналото лято. На „Стамфорд Бридж“ са категорични, че той е човекът, когото искат, и ще направят всичко възможно, за да постигнат сделка през това лято.

През януари Нюкасъл беше близо до подписването на Диего Карлос за около 50 милиона евро, но спортният директор на Севиля Мончи отказа офертата на „свраките“, тъй като не иска тимът да бъде отслабен в битката за титлата с Реал Мадрид в Ла Лига.

Но на „Рамон Санчес Писхуан“ остават наясно, че Нюкасъл ще се върне през лятото, за да опита отново да вземе Карлос, което означава, че може да загубят както бразилеца, така и Кунде.