Основният ремонт в Челси продължава с пълна сила. Тимът на Франк Лампард вече привлече цели петима играчи – Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Маланг Сар и Тиаго Силва, но не смята да приключва дотук. Крилото на Байер Леверкузен Кай Хавертц също се очквав близките дни да се присъдени към лондончани за рекордната за клуба сума от 72 милиона паунда.

Според „Sun“ следващата голяма цел за момчетата на Лампрад ще бъде привличането на Деклан Райс от Уест Хем. Изданието пише, че Челси вижда в лицето на англичанин още едно от липсващите парчета в пъзела, който ще спомогне тимът да отправи сериозно предизвикателство за титлата през следващия сезон.

Райс, който може да играе еднакво добре в полузащита и в защита, е гласен за поста на централен бранител в състава на „сините“.

Уест Хем оценява 21-годишния Райс на 80 милиона паунда, но от Челси са готови да изчакат цената му да спадне, знаейки, че „чуковете“ спешно трябва да продадат, преди да могат да започнат да купуват нови играчи.

Същата стратегия използваха „сините“ и при трансфера на Чилуел. Първоначално от Лестър искаха  милиона паунда, но в крайна сметка се примириха и продадоха левия бек за 20 милиона паунда по-малко.

Ак се стигне до подобна сделка, то сумата за трансфери в Челси ще надскочи 250 милиона паунда това лято, което ще е абсолютен рекорд във Висшата лига. До този момент Манчестър Сити похарчи 224 милиона пунда през лятото на 2017 година.