Отборът на Челси проучва възможността да привлече вратаря на Кристъл Палас Висенте Гуаита, това съобщават медиите на Острова, които се позовават на свои източници, близки до лондночани. През този сезон 33-годишният испанец спечели титулярното си място в състава на Рой Ходжсън, след като показа добри игри под рамката на вратата.

През настоящата кампания той е започнал в 22 от 24 срещи във Висшата лига, допуснал е 24 попадения и записал шест „сухи“ мрежи.

Челси може да се окаже в търсене на нов вратар заради слабите изяви на Кепа Арисабалага. През този сезон той е допуснал 32 гола и има пет „сухи“ мрежи. Резервният вратар на „сините“ Уили Кабайеро пък е с изтичащ договор през лятото и заради възрастта си от 38 години е малко вероятно да остане на „Стамфорд Бридж“.

Мениджърът на Челси Франк Лампард обаче защити своя вратар.

„Мисля, че Кепа знае, че допусна някои неточности, които ни костваха повече допуснати голове, но това е перфектен момент той да покаже, че може да се подобри. Трябва да се справи със ситуацията, защото именно това е футболът. Всеки играч, няма значение колко е добър, може да получи критики и се налага да ги приема. Може би се обръща малко повече внимание на вратарите. Но не мисля, че трябва да приемаш толкова навътре мнението на критиците, а да гледаш своята игра. Всеки играч, не само Кепа, трябва да се бори, за да си възвърне формата“, заяви Лампард.