Отборът на Челси е възродил интереса си към централния защитник на Севиля Жул Кунде, след като Манчестър Сити реши да не продава Нейтйн Аке. Както е известно, нидерландецът беше договорил личните си условия за завръщането си в Челси, но „гражданите“ отказаха да го пуснат на „Стамфорд Бридж“ за по-малко от 45 милиона паунда. В крайна бе взето решение бранителят да остане в Манчестър.

Аке все още се смята за важен играч в отбора на Хосеп Гуардиола, но Сити са готови да пуснат Александър Зинченко, ако получат подходяща оферта. Арсенал подготвя предложение за украинеца и неговото напускане може да ускори преминаването на Марк Кукурея от Брайтън в Ман Сити.

Челси, който иска да възстанови защитата си след напускането на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, искаше да направи Аке едно от трите си нови попълнения в отбрана. След като „сините“ вече обявиха привличането на Калиду Кулибали от Наполи за 33,8 милиона паунда, се очаква лондончани да се фокусират върху преговорите с Пари Сен Жермен относно Преснел Кимпембе, а също така ще направи и нов опит да подпише с Кунде, пише „Evening Standard“.

Челси се опита да купи Кунде още миналата година, но сделката се провали, когато „сините“ отказаха да платят освобождаващата му клауза от 68,4 милиона паунда.

Челси имаше интерес и към Матайс Де Лихт от Ювентус, който обаче е близо до това да се присъедини към Байерн Мюнхен, а пропадналата сделка с Аке върна Кунде в полезрението на лондончани. Французинът може да играе като централен бранител, както и като десен бек. Ако той се присъедини към тима на Томас Тухел, това може да позволи на Челси да пусне Сесар Аспиликуета в Барселона.