Челси е отхвърлил и третата оферта на Манчестър Юнайтед на стойност 55 милиона паунда, за полузащитника на „сините“ Мейсън Маунт. Лондончани са направили контра предложение от 58 милиона паунда плюс 7 милиона паунда под формата на бонуси, както и да се срещнат лично с представителите на „червените дяволи“ в опит да стигнат до положителна развръзка.

Английският национал Маунт има една година до края на договора си на „Стамфорд Бридж“, като е склонен да премине в редиците на тима, воден от Ерик тен Хаг, тъй като вече даде да се разбере, че няма да поднови контракта си с лондончани. Sky Sports предава, че Юнайтед активно търсят алтернативни цели, като според информации се очаква да не увеличат последното си предложение за играча. В медиите на Острова се писа и, че манчестърци са били отворени към разговори, ако бяха получили положителен отговор от Челси.

Юнайтед сега трябва да решат дали тази обратна връзка е била достатъчно позитивна, за да ги върне обратно на масата за преговори или ще преследват други цели. От „Олд Трафорд“ продължават да имат интерес към Деклан Райс и са обсъдили колко възможна е подобна сделка. Халфът на Уест Хем обаче е обект на сериозен интерес и от шампионите на Висшата лига Манчестър Сити и техните подгласници от миналата кампания Арсенал. Друг варинат пред тима на Тен Хаг е полузащитника на Брайтън - Мойсес Кайседо, който изглежда доста по-възможен вариант.