Отборът на Челси може да бъде принуден да привлече нов левия бек през януари, след като стана ясно, Бен Чилуел ще оперира коляното си, което ще го извади от игра до края на сезона. Английският национал не е играл от мача срещу Ювентус в Шампионската лига миналия месец, когато получи контузията. Очаква се процедурата да се проведе тази седмица и това ще остави Челси без много алтернативи.

Отсъствието на Чилуел е удар и за Англия, който има мачове от Лигата на нациите срещу Германия, Унгария и Италия през юни. Очаква се обаче защитникът да се възстанови навреме за Световното първенство през следващата зима в Катар.

Маркос Алонсо в момента остава единственият ляв защитник на разположение на мениджъра на лондончани Томас Тухел.

„Guardian“ съобщава, че Челси може да се насочи към бранителя на Евертън Люка Дин, който се очаква да напусне през зимата след конфликт с мениджъра Рафаел Бенитес. „Сините“ са готови да вземат френския национал под наем до края на сезона.

Наскоро се писа, че от Челси се интересуват и от защитника на Милан Тео Ернандес, но той би излязъл доста по-скъпо и биха го взели трудно, поне на този етап от сезона.

Друг вариант би бил лондончани да си върнат или Иън Маатсен, или Емерсон Палмиери от техните периоди под наем. 19-годишният Маатсен играе за Ковънтри в Чемпиъншип, а Емерсон е под наем в Олимпик Лион.