Отборът на Челси планира истинска трансферна бомба през летния трансферен прозорец догодина, след като е набелязал перлата на Борусия Дортмунд - Ерлинг Хааланд. „Сините“ са направили норвежкия нападател своя цел № за догодина, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо.

Лондончани са готови да пръснат още пари, след като през изминалото лято пръснаха над 230 милиона британски лири за нови играчи. Смята се, че Халанд има клауза за откупуване в размер на 63 милиона паунда, което би улеснило сделката.

Ерлинг Халанд

източник: Gulliver/GettyImages

Мениджърът на Челси Франк Лампард вече взе две звезди от Бундсилгата - Кай Хавертц (70 милиона паунда) и Тимо Вернер (48 милиона паунда). „Сините“се подсилиха още и с левия бек на Лестър Бен Чилуел за 50 милиона паунда, централния защитник Тиаго Силва, който дойде със свободен трансфер т ПСЖ, както и с вратаря на Рен Едуар Менди за 24 милиона.

Халанд е под пара за Борусия Дортмунд след пристигането си на „Сигнал Идуна Парк“ през януари тази година. Смята се, че той е отказал оферта от Манчестър Юнайтед, за да пристигне при „вестфалци“.

Норвежкият вундеркинд заби хеттрик при победата над Румъния в Лигата на нациите в неделя. По този начин той има невероятните 51 гола в последните си 48 мача на клубно и национално ниво и доказа защо е единот исканите нападатели в Европа.

Неговата искряща форма доведе и до интерес от страна на Реал Мадрид. Наставникът на „белите“ Зинедин Зидан вижда в лицето на Халанд подходящ дългосрочен заместник на Карим Бензема.