Отборът на Челси може да срещне сериозна конкуренция за подписа на звездата на Уест Хем Деклан Райс в лицето на Манчестър Юнайтед. 21-годишният английски национал бе свързван с трансфер при „сините“ през изминалото лято, но „чуковете“ му бяха поставили цена от около 80 милиона паунда, което възпря мераците на тима на Франк Лампард.

Според „Daily Express“ от Манчестър Юнайтед са готови да се включат в надпреварата за младия полузащитник, тъй като виждат в негово лице идеален заместник на Пол Погба, който може да напусне клуба или през януари, или другото лято.

В доклада се посочва, че мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е фен на Райс и лично ще заяви намерението си пред борда на директорите да го има в състава си.

Челси обаче също не се отказал  от идеята да вземе Райс, който не е пропуснал и минута дотук през сезона във Висшата лига за Уест Хем. Според „The Telegraph“ мениджърът на Челси Франк Ламапард силно иска да добави още един играч към отбора си, въпреки че през миналото лятото похарчи над 200 милиона британски лири, за да превърне тима в претендент за титлата във Висшата лига, като халфът е основна цел  на наставника през януари.