Защитникът Жул Кунде не пътува със Севиля за Португалия за втория предсезонен тренировъчен лагер на клуба в четвъртък, но след това изненадващо се появи. Французинът не беше част от първоначалния списък от 31 играчи, който пътува до Лагос в четвъртък, но в крайна сметка се появи с отбора късно снощи.

И Челси, и Барселона се интересуват от бранителя. „Estadio Deportivo“ твърди, че преговорите между клубовете са започнали и не се очаква да приключат в близките дни. Тъй като не иска да тренира сам, Кунде е пожелал да пътува до Португалия, докато не бъде разрешено да напусне клуба, знаейки, че това ще бъде повече от въпрос на часове.

Смята се, че от Севиля искат между 55 и 64,7 милиона евро. Челси изгрежда е фаворит за подписа на французина, но все още двата клуба не са постигнали споразумение по сделката. Изданието пише, че Барселона също не може да бъде отписван, тъй като изчаква да отправи оферта в последния момент, както стори и с Рафиня от Челси.

Според всекидневника „Sport“, треньорът на „каталунците“ Шави Ернандес лично се е обадил на Кунде, за да му каже, че разчита на него като съществена част от проекта.

Смята се, че Шави е използвал същата техника с полския нападател Роберт Левандовски и е помолил французина да стопира преговорите с Челси, докато от „Камп Ноу“ не намерят начин да отправят сериозна оферта за подписа му. Към момента не е имало каквото и да е било предложение от страна на Барселона за бившия играч на Бордо.