Новият собственик на Челси Тод Боули е пристигнал в Барселона в опит да отмъкне Френки де Йонг под носа на Манчестър Юнайтед, съобщава „Daily Mail“. Според британското издание американският бизнесмен отишъл на ресторант за среща с представители на Барса, за да обсъдят трансфер на полузащитника, който е основна трансферна цел и на Манчестър Юнайтед.

Боели беше заснет на влизане в ресторант в Барселона, в който са били и президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта, Жорди Кройф и Матеу Алемани. Запитан защо е в Барселона, Боели отговори:

„Тука съм за вечеря“. На излизане той също бе толкова лаконичен, заявявайки, че вечерята е била страхотна, а храната - чудесна.

Според информацията, „сините“ са предложили 60 милиона евро плюс Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо за Де Йонг, които могат да се присъединят към вече акостиралия на „Камп Ноу“ със свободен трансфер Андреас Кристенсен.

Челси е обсъдил и друг вариант – привличането на Сержиньо Дест и Мемфис Депай, които да бъдат част от директна разменна сделка за двамата бранители на лондончани Аспиликуета и Алонсо.