Отборът на Челси продължава да преследва нападателят Пиер-Емерик Обамеянг това лято, но все още не може да се разбере с Барселона за цената му. „Сините“ са „на лов“ за нов таран, след като по-рано се разделиха с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Обамеянг пък се премести на „Камп Ноу“ едва в началото на тази година, след като беше освободен от Арсенал, но „каталунците“ са готови да го продадат. Барселона иска да регистрира ново попълнение Жул Кунде и трябва да събере свежи средства. Испанците искат 20 милиона евро, но досега Челси е предложил само 14 милиона евро, пише френското издание „Foot Mercato“.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Трансферната сума остава единствената пречка. Съобщава се, че лондончани са постигнали пълно споразумение със самия играч, така че сделката може да бъде приключена бързо, ако успеят да се договаря за цената му с Барселона.

По време на престоя си в Арсенал габонският национал отбеляза 68 гола в 128 мача във Висшата лига. Челси усеща ефекта от напускането на Лукаку и Вернер това лято, като два от трите им гола този сезон дойдоха от защитници, а другият е от дузпа на Жоржиньо. На „Стамфорд Бридж“ вече привлякоха Рахийм Стърлинг, но англичанинът е по-ефективен като крило, отколкото като централен нападател.

Мениджърът на Челси Томас Тухел е добре запознат с качествата на Обамеянг, тъй като двамата работиха заедно в Борусия Дортмунд. Германецът е разговарял с нападателя на Барселона, с когото признава, че има „близка връзка“.