Отборът на Челси е решен да се раздели с Тиему Бакайоко и за тази цел ще намали исканата цена, за да убеди Милан да го привлече. На Бакайоко му е било казано, че няма бъдеще на „Стамфорд Бридж“, след като е прекара последните два сезона под наем. Той пристигна в Лондон от Монако за 40 милиона паунда, но 25-годишният халф не успя да се запомни с нещо впечатляващо в английския клуб и беше пратен под наем, след като Маурицио Сари пристигна в клуба през 2018 година.

Бакайоко знае, че трябва да напусне, за да получи повече време за игра през следващия сезон. Челси иска да се отърве от заплатата му, която възлиза на 100 000 британски лири на седмица и според "​​Sun", сега са готови да го продадат само за 20 милиона паунда - половината от заплатеното преди три години.

Смята се, че Милан подготвя оферта на стойност от 13,5 милиона паунда, след като осигури участие в квалификациите в Лига Европа. Но това е по-малко от оценката на Челси.

От италианския клуб смятат, че могат да накарат Челси да се разделят с Бакайоко за още по-малка сума - от порядъка на около 15 милиона лири. Бакайоко игра 20 пъти за Монако през миналия сезон в Лига 1, като отбеляза един гол и осигури две асистенции.