Отборът на Челси може да загуби още двама от основните си играчи това лято, след като защитникът Маркос Алонсо настоява да премине в Барселона, а крилото Хаким Зиеш е още един потенциално напускащ.

Смята се, че Алонсо, на когото му остава само една година от договора му, не е подал официална молба за трансфер, но е питал дали може да напусне. „Marca“ съобщава, че испанецът е основната цел на Барса за нов ляв бек, където той ще би се съревновавал с Жорди Алба за титулярното място. Алонсо е титуляр за Челси този сезон, но голяма част от това се дължи на сериозната контузия в коляното на Бен Чилуел. Английският национал наскоро се завърна в игра.

Според трансферния гуру Фабрицио Романо, на Зиеш може да бъде разрешено да напусне, при условие че получи приемлива оферта, след като не успява да окаже въздействието, което се очакваше от него, след като се присъедини от Аякс преди две години.

В края на този сезон имаше сериозни сътресения на „Стамфорд Бридж“, на и извън терена. Смята се, че покупката на клуба на стойност от 4,25 милиарда британски лири, водено от съсобственика на ЛА Доджърс Тод Боели, е близо до одобрение от правителството и Висшата лига, което ще позволи на Челси да продължи напред с трансферните си планове.

Романо допълва, че скоро пък ще започнат преговорите за нови договори с халфовете Н'Голо Канте и Жоржиньо, след като настоящите им контракти изтичат след година.

Редица защитници имат договори само до лятото, като се очаква Антонио Рюдигер да премине в Реал Мадрид след съботния финал на Шампионската лига. Андреас Кристенсен вероятно ще се присъедини към Барса, а „каталунците“ също се интересува и от капитана на „сините“ Сесар Аспиликуета.

Ако сделката за Челси бъде одобрена, Боели може да позволи на мениджъра Томас Тухел да започне с възстановяване на състава, като централният защитник на Севиля Жул Кунде е сред играчите, от които се смята, че лондончани се интересуват силно.