Отборът на Челси обмисля възможността да привлече крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха, твърди „Сaughtoffside“. Лондончани вече закупиха Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити за усилване на конкуренцията в предни позиции, но мениджърът Томас Тухел настоява за поне още един нов футболист.

Той не е доволен от представянето на отбора в атака през миналия сезон, а освен това няколко от настоящите играчи на „Стамфорд Бридж“, сред които Тимо Вернер, Хаким Зиеш и Кристиан Пулишич, са спрягани за трансфер и ще трябва да им бъдат намерени заместници.

Заха има договор с Кристъл Палас до следващото лято и в клуба са склонни да преговарят за негова продажба, ако получат достатъчно атрактивна оферта. Почти цялата кариера на родения в Лондон котдивоарец премина на „Селхърст Парк“, с изключение на краткия му престой в Манчестър Юнайтед. Той е един от най-постоянните играчи на „орлите“, като има 429 мача, 83 гола и 73 асистенции за клуба.

Заха вече е на 29 години и навлиза в заключителния етап на кариерата си, така че от Челси едва ли ще бъдат склонни да платят твърде голяма сума за правата му. В момента цената му на пазара е около 35-40 милиона евро, но „сините“ ще опитат да се пазарят за по-ниска сума, особено с оглед изтичащият след година договор на футболиста.