Представянето на защитника Едер Милитао се промени драстично през последната година, след като от твърда резерва се превърна в ключов играч за Реал Мадрид. Сега „Лос Бланкос“ искат да го обвържат с нов договор и бразилецът също иска да остане на „Сантиаго Бернабеу“, въпреки че не липсват предложения към него.

Челси се интересува много от защитника, особено поради ситуацията с договора на Антонио Рудигер, която все още не е решена и остават само четири месеца до изтичането му.

Тъй като Милитао е обвързан до 2025 година, в Реал нямат притеснения и не са притиснати да го продават, така че ще очакват спокойно да бъде постигнато споразумение за нов контракт, пише "Marca".

Заплатата на играча, който през 2019 година стана най-скъпият защитник в историята на клуба, след като пристигна от Порто за 50 милиона евро, е 3,5 милиона евро на сезон. Сега обаче от Реал искат да му вдигнат възнаграждението с оглед на прекрасната му форма от началото на сезона.

Тази кампания Милитао е централният защитник, който е спечелил най-много единоборства (189) в първите пет първенства на Европа. Той също така е шести по изчистване с глава (66), седми по възвръщане на загубена топка (189) и девети в спечелени въздушни двубои (84).