Отборът на Челси съвсем скоро може да се сдобие с цяла нова защита. Тимът е близо до подписа на Маланг Сар. Твърди се, че бранителят вече се е договорил за четиригодишен договор с лондончани. 21-годишният французин е свободен агент, след като отказа да поднови контракта си с Ница. Възможността той да бъде привлечен без пари го правеше апетитна хапка за доста от европейските грандове.

Изглежда обаче, че Челси е спечелил надпреварата за неговия подпис, твърди „Telefoot“. Според изданието защитникът е договорил личните си условия със „сините“ и ще подпише за четири сезона.

В същото време лондончани са се договорили и с Лестър за трансфера на защитника Бен Чилуел, твърди „Telegraph“. Според изданието двата клуба са се разбрали за трансферна сумат от 50 милиона паунда.

До края на седмицата Челси може да обяви цели четири нови попълнения. Единият от тях е Кай Хавертц от Байер Леверкузен, за когото първоначално ще бъдат платени 71,8 милиона паунда, но с бонусите сумата може да нарасне до 90 милиона.

Останалите са защитниците - Тиаго Силва, който се очаква да премине медицински прегледи в четвъртък, Сар и Чилуел . Те ще се присъединят към вече привлечените Хаким Зиеш (38 милиона) и Тимо Вернер (53 милиона).

Общата стойност на тези трансфери може да достигне 231 милиона паунда, и то при положение че двама от играчите - Силва и Сар, пристигат на "Стамфорд Бридж" като свободни агенти.