Отборът на Челси е готов да се включи в борбата за перлата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, пишат от „Sky Italia“. Въпреки че през лятото „сините“ привлякоха играчи като Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Кай Хавертц и Бен Чилуел, сега лондончани са си поставили още по-голяма цел в лицето на Халанд.

20-годишният норвежец направи истински фурор през тази година. Той премина в състава на Борусия през зимата, но вече има 33 гола в 32 мача за клуба от Дортмунд. Неслучайно и всички големи клубове в Европа, след които Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Реал Мадрид, искат да го имат в състава си.

На този етап от Борусия обаче нямат никакво желание да се разделят с Халанд. Дортмундци обаче може и да променят мнението си, ако получат грандиозна оферта, която няма как да откажат.

Според информациите, от Челси са готови да се разделят с цели седем играчи, за да си осигурят средства за подобен трансфер. Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен, Жоржиньо, Маркос Алонсо, Рос Баркли, Дани Дринкуотър  и Виктор Моузес са спряганите имена на сигурни напускащи догодина.

Освен Халанд обаче, „сините“ ще се опитат да привлекат и искания още през лятото Деклан Райс от Уест Хем.