Отборът на Челси планира да отправи оферта вратаря на Милан и италианския национален отбор Джанлуиджи Донармама. Това твърди един от блогърите на фен-каналите на Челси „TalkChelsea“ Саймън Филипс.

Според него, „сините“ са осъществили контакт с Донарумма, чийто договор изтеча това лято. Челси ще се надява да убеди 21-годишния футболист да се присъедини към лондончани, но ще трябва да се изправи пред силна конкуренция от множество топ клубове от цяла Европа, сред които и Пари Сен Жермен.

Тази новина изглежда изненадваща, на фона на това, че Челси привлече през лятото Едуард Менди от Рен, а той се справя повече от добре на „Стамфорд Бридж“.

Смята се, че два от директните съперници на Милан - Интер и Ювентус също следят ситуацията с Донарума, като ще се надяват да го убедят да остане в Серия А. Бъдещето на играча ще зависи преди всичко от успеха в преговорите за нов договор с Милан.

Според базирания в Милано вестник „Corriere della Sera“, на Донарума е бил предложен нов контракт на стойност 6 милиона паунда годишно.

21-годишнят вратар е основен играч за „росонерите“ през този сезон, като до момента има 223 участия за клуба откакто дебютира още на 16-годишна възраст.