Челси предпочита да даде крилото Хаким Зиеш на Рома, а не в директен съперник от Висшата лига. Италианците искат мароканският национал, но първо трябва да продадат Николо Дзаниоло, за да съберат около 28-30 милиона евро, за да купят Зиеш.

Тотнъм, Евертън и Нюкасъл също са свързвани с 29-годишния мароканец, който изглежда ще напусне Челси този месец, за да сложи край на неубедителния си престой в Англия от две години и половина. „Сините“ обаче са готови да дадат време на Рома да намери нужните средства, вместо да го продадат на предложилия най-висока цена, пише The Sun.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Трансферният прозорец в Италия затваря следващия вторник, когато и в Англия, но четири часа по-рано - в 19:00 часа британско време. Зиеш също има желание да се премести в Италия и да опита ново предизвикателство.

Той се оказа в немилост при редица мениджъри на Челси. Той беше привлечен от Франк Лампард през юли 2020-а година, но беше закотвен на резервната скамейка при наследника му - Томас Тухел. Същото е положението и при новия наставник Греъм Потър, въпреки че беше лидерът на Мароко по време на Световното първенство в Катар, където достигнаха до историческото четвърто място.

Зиеш, който има договор с Челси до 2025-а година, записа няколко мача като титуляр след Мондиала, но заради многото контузени в състава.