Борусия Мьонхенгладбах не крие своето желание да купи защитника на Челси Андреас Кристенсен, но германският клуб не може да си позволи да плати сумата, която „сините“ искат за датския национал.

Централният бранител игра през последните два сезона под наем в Борусия Мьонхенгладбах, но след края на сезона ще се завърне на „Стамфорд Бридж“ и бъдещето му ще зависи от решението на мениджъра Антонио Конте.

През последните дни усилено се заговори, че Конте планира да преотстъпи Кристенсен на Саутхемптън, а датчанинът може да бъде използван като част от сделката за привличането на Върджил ван Дайк на „Стамфорд Бридж“.

При всички положения очакванията са 21-годишният футболист да започне подготовка с Челси и едва след това Конте да се произнесе относно бъдещето на играча.

Спортният директор на Борусия Макс Еберл не крие желанието на германския клуб да вземе отново датския бранител, който записа 40 мача за отбора през последните два сезона.

„Ние ще го загубим, защото той се завръща в Челси. Това е неизбежно. Той ще направи подготовка с Челси, но ако след това не влезе в плановете на Конте, за което ние се надяваме, може да проведем нови преговори в опит да си го върнем“, коментира Еберл пред „Kicker“.

„При всички положения няма как да извадим 21 милиона паунда, каквато сума са му поставили от Челси“, добави спортният директор на Борусия.