От отбора на Челси са обявили на Барселона, че се интересуват от привличането на полузащитника Френки де Йонг. 25-годишният нидерландски национал е свързван и с трансфер в Манчестър Юнайтед това лято. Евентуалната сделка обаче беше отложена във времето и поради неспособността на „каталунците“ да платят на халфа 24 милиона паунда, които му дължат като неизплатени заплати.

Сега Юнайтед може да се окаже изправен пред сериозна конкуренция за подписа на Де Йонг от страна на Челси. Според „Relevo“, ръководството на „сините“ са съобщили на колегите си от Барса, че работят върху „официално предложение“, което да отправят за полузащитника.

Изданието също така посочва, че трансфер на „Олд Трафорд“ не се разглежда като сериозна опция от бившия играч на Аякс. Както е известно, новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг беше наставник на полузащитника по време на престоя му в нидерландския шампион и имаше силното желание да го вземе и в новия си клуб.

По-рано собственикът на Челси Тод Боели беше на среща с ръководителите на Барса, на която беше обсъден евентуален трансфер на Де Йонг, както и други сделки между двата клуба. Имаше информации, че Юнайтед се е договорил за трансфер на халфа за сумата от 72 милиона паунда, но президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта разкри, че на „Камп Ноу“ не са притискани да се разделят с нидерландеца.

Челси обаче може да му предложи футбол в Шампионската лига през следващия сезон и се твърди, че това е нещо, с което „червените дяволи“ просто не могат да се конкурират.

Де Йонг има 138 мача за Барселона, като е отбелязал 13 гола и е направил 17 асистенции.