Челси проучва възможността за евентуален трансфер на бранителя Едмонд Тапсоба от Байер Леверкузен. Защитникът от Буркина Фасо се явява алтернатива на Уесли Фофана от Лестър. Мениджърът на “сините” Томас Тухел продължава да иска отчаяно да подсили защитния вал, особено след сериозното текучество през това лято. Червена лампа за германеца бе и поражението с 0:3 от Лийдс в последния кръг от Висшата лига.

Лондончани вече удариха на няколко пъти на камък това лято. Те не успяха да привлекат нито Матайс де Лихт, нито Жул Кунде, които преминаха съответно в Байерн Мюнхен и Барселона. В резултат на това “сините” дават всичко възможно в опит да привлекат Фофана от Лестър. “Лисиците“ обаче желаят огромна трансферна сума за своя бранител, което може да се окаже препъни камък за сделката.

Новият собственик на Челси Тод Боули вече търси и резервен вариант на френския защитник, като според множество информаци това ще е именно Тапсоба.

Флориан Плетенберг от “Скай Германия“ написа в Туитър акаунта си, че мощният защитник е попаднал сериозно в трансферните планове на Челси и в близките часове и дни не е изключено да има доста примамлива оферта до „аспирините“.