Челси е готов да изчака до последния възможен момент за трансфера на Френки де Йонг от Барселона. На "Стамфорд Бридж" се надяват, че с тази тактика имат по-големи шансове да стигнат до позитивен резултат и да осъществят сделката за нидерландеца, пише "Спорт".

Интерес към Де Йонг има освен от Челси и от Манчестър Юнайтед. И двата клуба до голяма степен са се разбрали с Барселона за трансфера на халфа, като са готови да платят исканите от каталунците 80 милиона евро. Големият проблем обаче е, че самият футболист за момента отказва да напусне "Камп Ноу".

Това е и причината от Челси да заложат на нов подход. Лондончани са решили да са търпеливи и да изчакат до последния ден от трансферния прозорец, за да направят финалната си офанзива за този играч. На "Стамфорд Бридж" знаят, че шефовете на Барселона търсят начин да се отърват от Де Йонг и голямата му заплата и в следващите дни те ще продължат да натискат футболиста да се съгласи на трансфер.

Каталунците са притиснати до стената, тъй като имат нужда да освободят средства в бюджета си, за да могат да картотекират новите си футболисти. Другият вариант пред Барса е да убеди играча да намали заплатата си, но и този подход към момента не дава резултат.

Така сагата около Де Йонг изглежда ще продължи до последния възможен момент, като изходът от нея остава неясен. От Барса обаче дадоха още един знак към него, че е по-добре да се съгласи на трансфер, след като нидерландецът остана на пейката в първия мач от сезона срещу Райо Валекано.