Левият бек на Лестър - Бен Чилуел е първи избор на Челси за нов играч на тази позиция, но мениджърът на тима Франк Лампард и шефовете на клуба са идентифицирали два алтернативи, ако не успеят да привлекат защитника на „лисиците“. Чилуел има поставена цена от 85 милиона паунда, която може да принуди „сините“ да се насочат към другите си опции.

Според информациите двете алтернативи за момента са Николас Талияфико от Аякс и Алекс Телес от Порто. И двамата биха бъдат значително по-евтини от Чилуел. Със сигурност пък един от двамата измежду Маркос Алонсо и Емерсон Палмиери се очаква да бъде продаден това лято.

„Guardian“ твърди, че Интер е започнал е започнал преговори с Емерсон. Бившият мениджър на Челси Антонио Конте има желание да се събере с бразилеца. Интер са готови да предложат 18 милиона паунда за услугите му, но Челси ще изисква по-висока сума за 25-годишния. Ювентус също се интересуват от неговия подпис.

Португалецът Телес прави добро впечатление в елита на Португалия този сезон. Той е вкарал девет гола и е осигурил пет асистенции в 23 старта за „драконите“. Талиафико, който също е свързан с Лестър като заместник на Чилуел, има пет гола във всички турнири.