Продължава сагата около трансфера на Жул Кунде в тима на Челси. „Сините“ работят усилено, за да се разберат със Севиля за трансфера на защитника. Той е приоритет на мениджъра Томас Тухел, след като личните условия на играча вече са договорени, а самият бранител има желание да заиграе за лондончани, пише Фабрицио Романо.

Защитникът на Челси Курт Зума все още се обсъжда като вариант в сделката, но Челси има желание сделката да стане факт дори и той да не премине при „андалусийци“.

„The Athletic“ сега твърди, че Севиля е регистрирал интерес към защитник на Челси, но не става дума за Зума, а за Андреас Кристенсен. „Сините“ обаче нямат желание да се разделят с датския национал, който направи много силно Европиейско първенство и помогна на „червения динамит“ да достигне ½-финалите в турнира. Според информациите лондончани водят преговори с него относно нов договор.

Първоначално бъдещето на Кристенсен през новия сезон в Челси не беше несигурно, но сега мениджърът Томас Тухел иска да задържи 25-годишния бранител.

В същото време Уест Хем пък подготвя оферта на стойност от 20 милиона паунда за Зума, а разговорите между двете страни ще продължат и през следващата седмица.