Английските Челси и Нюкасъл ще се борят за подписа на Рафиня от Барселона това лято, тъй като каталунците ще продават свои играчи в опит да облекчат финансовите си проблеми. „Сините“ вече искаха да привлекат крилото миналото лято, но бразилецът предпочете испанците пред лондончани.

Оттогава Рафиня се превърна във важен играч на „Камп Ноу“, отбелязвайки девет гола в 37 мача във всички турнири. Въпреки това той все още може да напусне през идното лято, като Sport съобщава, че в Барса вярват, че могат да приберат солидна сума от евентуалната продажба на 26-годишния бразилец.

бта
28 снимки

А отново Челси е готов да атакува Рафиня, докато Нюкасъл също се е присъединил в надпреварата, тъй като мениджърът Еди Хау иска да добави качество към атаката на тима, която на моменти изпитва трудности при отбелязването на попадания, допълва изданието.

Барселона ще се стреми да продаде редица играчи, след като им беше казано от Ла Лига, че трябва да съберат поне 200 милиона евро от трансфери, преди да могат да подписват и картотекират нови играчи през лятото. Други звезди като Френки де Йонг и Ансу Фати също са свързвани с преминаване във Висшата лига, но и двамата настояват, че искат да останат на „Камп Ноу“.