Челси и Монако са постигнали споразумение за трансфера на Франсеск Фабрегас, който се очаква в близките дни да финализира своето преминаване в отбора от Лига 1, съобщава „L’Equipe“.

Въпреки че все още има подробности, които трябва да бъдат уточнени между Челси и Монако, Фабрегас е постигнал споразумение относно своите лични условия и се е разбрал с френския клуб за договор с продължителност от две години и половина.

Сделката се очаква да стане факт в началото на следващата седмица, защото Фабрегас иска да вземе участие в двубоя срещу Нотингам Форест за Купата на Англия, тъй като това ще бъде мач номер 500 за него с екипа на Челси.

Възнаграждението, което Фабрегас ще получава в Монако заедно с допълнителните бонуси ще надхвърля 10 милиона евро на сезон.

Испанският футболист изпадна в немилост на „Стамфорд Бридж“ след пристигането на новия мениджър Маурицио Сари. 31-годишният футболист загуби мястото си в състава на Челси в конкуренцията на Н‘Голо Канте, Матео Ковачич и Жоржиньо.

Договорът на Фабрегас с Челси изтича в края на сезона и няма да бъде подновен, тъй като двете страни не могат да се разберат по параметрите.

Самият Фабрегас изрази желание да напусне Челси и дори започнаха преговори за преждевременното прекратяване на неговия контракт с клуба.

Челси и Монако остава да доуточнят само някои дребни детайли по трансфера на Фабрегас. Все още няма информация относно финансовите условия по сделката.

Фабрегас не е започвал като титуляр за Челси в мач от Висшата лига от началтоо на сезона.

В Монако Сеск ще може да работи със своя добър познат Тиери Анри, който от октомври е начело на отбора.