Отборът на Челси вече гледа сериозно към лятото, когато смята да направи ударна селекция, която ще включва и няколко свободни агенти. Лондончани не бяха много активни през зимния трансферен прозорец, но ситуацията ще бъде доста по-различна след края на сезона, твърди „Marca“.

Изданието посочва, че „сините“ ще наддават за четирима играчи, чиито договори изтичат в края на сезона. Тимът от западен Лондон смята да насочи усилията си към привличането на крилото на Барселона Усман Дембеле, както и трима централни защитници в лицето на Алесио Романьоли от Милан, Никлас Зюле от Байерн Мюнхен и Матиас Гинтер от Борусия Мьонхенгладбах.

Челси може още отсега да започнат преговори с въпросните футболисти и дори да подпишат предварителни договори, които да влязат в сила от лятото.

Освен че ще привличат нови футболисти като свободни агенти, европейските шампиони вероятно ще бъдат и напуснати от трима свои играчи по същата схема. Става въпрос за тримата бранители Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен и Сесар Аспиликуета, чиито договори също изтичат и към момента е малко вероятно да преподпишат.