Отборът на Челси обмисля шокиращ трансфер на нападателя на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг. Новият собственик на „сините“ Тод Боели си е поставил задачата да доведе големи имена в клуба това лято, като вече привлече нападателя на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг и защитника на Наполи Калиду Кулибали.

Изглежда обаче, че мениджърът на лондончани Томас Тухел все още има желание да привлече още един нападател в клуба, след като Ромелу Лукаку се завърна в Интер под наем, а бъдещето на Тимо Вернер също остава неясно.

Англичаните вече изпуснаха Роберт Левандовски, който напусна Байерн Мюнхен в посока Барселона.

Но в резултат на това бъдещето на Обамеянг на „Камп Ноу“ е под съмнение. Според трансферният гуру Фабрицио Романо, бившият капитан на големия съперник на лондончани – Арсенал, е едно от имената, които се разглеждат за подсилване на атаката на тима. Според Романо Челси все още не е отправил конкретна оферта към Барселона за Обамеянг, но разговорите с представители на играча вече текат. Не е ясно каква трансферна сума ще иска Барселона, но тя няма да е голяма.

Габонецът вече беше свързван с трансфер на „Стамфорд Бридж“, когато начело на отбора беше Франк Лампард. Тогава той обаче в Арсенал, само за да напусне в посока Барселона този януари след спор с мениджъра Микел Артета. Обамеянг отбеляза 13 гола в 23 мача за „каталунците“, но Барса също привлече крилото Рафиня от Лийдс, което може сериозно да ограничи игровото време на 33-годишния нападател.