Отборът на Челси обмисля изненадващ ход за бившия си нападател Алваро Мората в търсенето на нов номер 9. „Сините“ имаха желание да подпишат с нападателя на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг това лято, но за момента опитите им се провалят.

Сега „Sport“ твърди, че тимът на Томас Тухел е определил Мората като потенциална алтернатива на бившия нападател на Арсенал. 29-годишният испанец вече прекара два сезона в Челси, но не успя да разгърне напълно потенциала си след трансфера си за 60 милиона паунда, като отбеляза само 24 гола за „сините“.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

След това испанският национал беше пратен под наем в Атлетико Мадрид през 2019-а година, преди да направи трансфера си постоянен година по-късно. Оттогава Мората прекара последните два сезона под наем в италианския Ювентус, отбелязвайки 32 гола в 92 мача за „бианконерите“.

Стрелецът се завърна на „Уанда Метрополитано“ това лято с очакванията да напусне Атлети, но въпреки това 29-годишният футболист започна като титуляр в двата мача за „дюшекчиите“ в Ла Лига през новия сезон. Мората вкара гол при победата с 3:0 в първия кръг срещу Хетафе. Договорът на 29-годишния испанец с "червено-белите" от Мадрид е до края на сезон 2022/2023.

Нуждата от нов нападател за Челси си пролича при поражението с 0:3 в гостуването на Лийдс Юнайтед в неделя. Досега през лятото лондончани се разделиха с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер и се надяват да намерят нов номер 9 преди затварянето на прозореца.