Челси работи по евентуалния трансфер на полузащитника на Барселона - Гави. Diario AS твърди, че „сините“ са готови да отправят изключително примамлива оферта на 18-годишния талант. Ако той я приеме, ще стане един от най-скъпопалтените футболисти във Висшата лига.

В следващите дни предстои втора среща между представители на Челси и агента на Гави Иван де ла Пеня. На нея ще присъстват собственикът на лондончани - Тод Боули, както и родителите на играча.

Финансовите условия не са единственият коз на Челси в преговорите. Очаква се Гави да бъде привлечен и от възможността да работи под ръководството на Луис Енрике, който е един фаворит за мениджърския пост на тима от лятото.

В Челси са уверени, че ще успеят с привличането на Гави и поради още една причина. В последните дни усилено се твърди, че Барселона е много близо до договорка с капитана на Манчестър Сити – Илкай Гюндоган, който ще пристигне на „Камп Ноу“ като свободен агент, след като договорът му с „гражданите“ изтича в края на сезона и това ще отвори пътя на младока в посока „Стамфорд Бридж“.

Още повече, че по-рано през сезона каталунците подновиха договора на Гави, но от Ла Лига отказаха да ратифицират сделката поради продължаващите финансови проблеми на клуба. Местният съд вече се произнесе срещу клуба, което означава, че регистрацията му е в първия отбор с нов договор е невъзможна. В момента той играе с юношеския контракт, който изтича през лятото и, ако няма развитие по въпроса до тогова, то испанският национал може да напусне без пари.

От началото на сезона Гави има 40 мача във всички турнири, като в тях е отбелязал 2 гола и е напраивл 6 асистенции.